Befektetés-tervezési Iránymutató

Az oldal és annak szolgáltatója, az Abszolút Hozam Kft. nem nyújt befektetési tanácsadást vagy pénzügyi tervezési szolgáltatást, csupán iránymutatást nyújt egy befektetési tervhez.

A befektetési folyamat tervezése arról szól, hogy a jelenlegi állapotból hogyan jutunk el egy előre kitűzött célba. Ezt az alábbi ábrával szemléltetjük most. Mindig létezik út a kiindulási pontból (A) a célba (B). A kérdés csupán az, hogy mennyi idő alatt és milyen hozam mellett jutunk el oda, ahova szeretnénk. Az "A" pont nem csak az éppen befektetésre váró pénzünket jelenti, hanem a körülményeinket is magában foglalja (milyen tartalékokkal rendelkezünk, mekkora kockázatot akarunk felvállalni, stb.). Ezek mind befolyással bírnak az útra, amit a "B" pontig meg kell tennünk.


Kattintson a feliratokra, és számoljon
Hozamcél számítás Időcél számítás Jelenérték számítás Jövőérték számítás

Pusztán számtani szempontból 4 tényezőből áll a képlet: befektetendő összeg (A), futamidő, hozam és végeredmény (B). A kép négy feliratára kattintva kiszámíthatja annak értékét a másik három adatból kiindulva. Pl. a "hozam" szóra kattintva kiszámíthata mekkora hozamot kell elérnie ahhoz, hogy egy adott befektetésből x idő alatt y összeget érjen el.

A befektetési tervnek kétféleképpen kezdhet neki. Válasszon az alábbi lehetőségek közül:

1. Konkrét pénzügyi céllal rendelkezem
Ebben az esetben meg kell állapítani egy hozamcélt, majd azt, hogy ez mekkora kockázat felvállalásával érhető el, és hogy ez Ön számára felvállalható-e (pl. futamidő, likviditási igények, személyiségtípus függyvényében). Végül pedig konkrét eszközcsoportokat választhat ki képzeletbeli portfoliójába.

2. Nincs konkrét pénzügyi célom
Ebben az esetben azt kell megvizsgálni, hogy Ön milyen kockázatvállalási képességgel valamint hajlandósággal rendelkezik többek között a futamidő, likviditási igények, személyiségtípus függyvényében. Végül pedig konkrét eszközcsoportokat választhat ki képzeletbeli portfoliójába.